Skip to content

Jämlikhet in absurdum

05 november 2009

När det gäller insemination gäller idag samma regler för heteros och homos i Sverige vilket är bra. Det som däremot inte är bra är att detta dras till sitt yttersta när reglerna säger att bara en person i ett par får insemineras. Tittar man på heteropar är det helt logiskt, det är biologisk omöjligt för en man att bli gravid.

Flatpar dras däremot över samma kam, trots att båda två kan bli med barn. Svea hovrätt har nu fastställt i en dom att det är precis så det ska vara, alla ska vara lika inför lagen. Problemet blir att alla inte är det om bara en av kvinnorna i ett lesbiskt förhållande kan insemineras. Alla är lika inför lagen om man jämför heteros med homos men inte om man jämför kvinna till kvinna. Då förlorar plötsligt vissa kvinnor rätten till insemination trots att de inte kan bli gravida på naturlig väg.

Jag vet att det är ett snårigt system och att det inte är lätt att hitta en lösning men jag tycker inte att man ska se världen så svartvit. För som det är idag så måste lesbiska par vända sig utanför landet om inte bara en i förhållandet vill bära ett barn.

Däremot verkar jag vara ganska ensam om att tycka såhär, i alla fall om man tittar på kommentarerna till P3 Nyheters artikel.

Annonser
5 kommentarer leave one →
 1. 05 november 2009 16:56

  I stand by your opinions.

 2. 05 november 2009 16:57

  Vet inte varför jag skrev på engelska, det bara kom. It just came. Hehe

 3. Helena permalink
  06 november 2009 14:02

  Jag håller med dig. Inte alltid lätt sånt där. Det blir ju alltid nån som hamnar i kläm hur man än bestämmer. Men det mest logiska vore ju att ha nån slags regel som säger att alla kvinnor (oavsett läggning) har rätt till att insemineras? Vad gäller för singlar?

  • Cissy permalink*
   06 november 2009 14:18

   Jag har faktiskt ingen aning om vad som gäller för singlar men din idé låter bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: