Skip to content

Flickan och drömmen

09 december 2009

Det var en gång en liten flicka som hade en dröm. Den drömmen växte med åren, precis som hon. Och förändrades, precis som hon. Den fick ordentligt med liv i en gul villa på en lummig kulle på ostkusten där den fick trängas med sång, dans och drinkar.

Flickan bestämde sig snart att drömmen skulle få en ordentlig chans att uppfyllas så hon lämnade staden med fiskmåsarna, spårvagnarna och vännerna för att flytta 130 mil norrut. Där hamnade hon i staden med snön, sparkarna och de nya vännerna.

Flickan spenderade all vaken tid att ge sin dröm näring och kraft. Hon övade och experimenterade och utvecklades. Hon lät drömmen vila för några öl och dans och kyssar då och då. För att drömmen inte skulle självdö av för intensivt arbete.

När flickan lämnade staden under norrskenet såg hon många års arbete framför sig. För drömmen den var stor och onåbar i stunden. Tänkte hon. Och en höst i staden med den kolossala golfbollen, anonymiteten och de nygamla vännerna gjorde att hon gång på gång tappade modet. För drömmen verkade allt tröttare och allt längre bort. Flickan och drömmen gick inte hand i hand längre.

Men flickan fortsatte att sträva. Hon jagade ikapp drömmen av egen kraft och tänkte att kanske, kanske fanns det en chans på miljonen att hon skulle lyckas. Att drömmen skulle hitta tillbaka och till och med spricka upp i ett nytt liv, en verklighet.

Flickan gick länge och våndades och försökte att inte föreställa sig ett liv med en uppfylld dröm. Men det var svårt. Helt plötsligt kändes det nämligen så nära. Inom en armlängds avstånd.

Och så kom dagen då flickan insåg att drömmen faktiskt skulle uppfyllas på riktigt. Den dagen är idag.

Fast, flickan är fortfarande lite nervös, kanske finns det någon ond kraft som sätter stopp för drömmen. Men trots det så firar hon. Hon dansar en virvlande dans och skrattar och ler. Hon ser sig i spegeln och undrar om det verkligen är sant. Nyper sig i armen och förstår.

Drömmen har gått i uppfyllelse.

Annonser
4 kommentarer leave one →
 1. mamma permalink
  09 december 2009 22:51

  Så underbart! Drömmar går lättare i uppfyllelse om man vågar tro på dem! Det var alltså tur att flickan inte kunde föreställa sig ett liv med uppfylld dröm! Jag säger bara: Våga drömma! Och ett STORT grattis! Puss

 2. 10 december 2009 9:41

  Fint skrivet min kompanjon!!

 3. Farmor permalink
  10 december 2009 11:55

  Underbara Barnbarn,
  Om drömmen som gick i uppfyllelse är vad jag tror, så jätte-Grattis.
  Kram

 4. Helena permalink
  12 december 2009 18:26

  du är helt underbar. nu ska jag somna till dina fina ord, kanske gråta en liten skvätt också. ja jag tror det får bli så. grattis min fina!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: