Hoppa till innehåll

Rojalist, javisst!

22 december 2009

Läste på Hanna Fridéns blogg att DN:s chefredaktör och ansvarige utgivare Gunilla Herlitz uppger till Medierna i P1 att frilansjournalisten Linda Leopold inte kommer att få skriva för DN mer. Detta efter en artikel om de klänningar som till exempel Hertha Müller och prinsessan Madeleine bar på Nobelfesten.

Jag läste artikeln som innehöll formuleringar som att ”Hertha Müller var det tjusigaste som kommit från Rumänien sen Dracula” och att prinsessan Madeleine kunde ”förväxlas med en gran”. Och drottning Silvia, hon såg ut att ha ”draperat sig i Drottningholms gardiner”. Helt underbart! Det var inte alls så mossigt och tråkigt som det brukar vara och jag tyckte för första gången att någonting i rapporteringen kring själva Nobelfesten var intressant.

Det tyckte inte Gunilla Herlitz. Hon tyckte att texten var nedsättande och inte alls skriven med glimten i ögat. Så nu har Linda Leopold skrivit sina sista ord för DN.

Bra jobbat Gunilla. Bra att du som ansvarig utgivare inte kan ta ansvaret själv utan lägger det på en ensam journalist. Bra att du visar för frilansare, anställda och läsare att DN:s kultursidor ska vara mossiga och tråkiga och att alla texter alltid ska skrivas på samma sätt så att läsarna aldrig får vara med om några överraskningar. För gud förbjude om de skulle reagera på något, nej låt läsarna veta vad som kommer att stå redan innan de läser tidningen, det får dem säkert att vilja köpa just DN när de står och bläddrar i tidningshyllan.

3 kommentarer leave one →
 1. mamma permalink
  22 december 2009 22:14

  Helt riktigt! De var ju lysande beskrivningar! Och dessutom fick jag äran att läsa dem högt för dig (-: Svenskans var på samma tema men ack så tråkiga!

  • Cissy permalink*
   22 december 2009 23:13

   Ja det var riktigt kul! Jag röstar för mer högläsningsstunder ur DN och då kan inte chefredaktören hålla på och mesa sådär.

 2. 25 december 2009 15:21

  Här finns alla Leopolds Nobelkommentarer som DN vägrade publicera på nätet.

  http://leopoldsnobelrecensioner.blogspot.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: