Skip to content

Taxi?

17 april 2010

Igår när jag satt på Roslagsbanan och alla tåg hade stannat på grund av att en elledning hade rivits ned tänkte jag i mitt stilla sinne att i dessa tider är det inget att klaga på. Det var bara att knata i regnet till nästa station där det gick en buss.

För vad är ett stillastående tåg jämfört med lamslagen flygtrafik? Vad är en nedriven elledning i jämförelse med ett askmoln?

En kollega fastnade i Piteå och fick en dag senare sätta sig på en buss till Sundsvall för att sedan ta tåget resten av resan. En annan var tvungen att ta sig till Luleå för något jobb så det var bara att hoppa in i en taxibil. 8900 kr enkel väg. Jag är ändå förvånad över att det inte kostar mer. Men hon är inte ensam och kom ändå billigt undan om man jämför.

Men tänk att sitta själv i en taxibil i nio timmar? Med en chaufför du inte känner. Ingen allsång till stereon då inte. Antingen blir man vänner för livet eller så får man som resenär extra många sömntimmar. Och just E4:an längs Norrlandskusten är inte precis den mest spännande vägen här i världen. Räkna träd, någon?

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: