Skip to content

Mannen

18 augusti 2010

In i rummet kommer han. Lång, stor och högljudd. Börjar prata redan innan han kommit genom dörren och avbryter alla pågående samtal. Fyller hela luften med sin existens så att vi andra blir som upptryckta mot de grådaskiga väggarna.

Ett helt gäng av starka, drivna och engagerade kvinnor sänker blickarna och sväljer allt. Vartenda ord, varenda rörelse, varenda blick.

Vi är alla feminister. Vi tror alla benhårt på jämlikhet, jämställdhet och lika värde för alla oavsett kön. Och vi pratar gärna högt om hur viktigt det är att stå upp för sig själv, vara självsäker och våga ta plats. Vi ser oss själva som goda förebilder.

Men så är det plötsligt som att någon har dragit ur proppen. Och vi blir genomskinligt grå. Och det gör så förbannat ont. Hela kroppen fylls med ilska. Men likväl struntar vi i det. För vi vet att det kommer att göra ännu mer ont att ta fighten. Och vi ser hur folk har misslyckats gång på gång.

Så vi sitter tysta och biter oss i tungan. Och han har fått oss precis dit han vill. Och vi är precis dem vi inte vill vara.

Och vi har förlorat.

Annonser
5 kommentarer leave one →
 1. mamma permalink
  19 augusti 2010 5:54

  Vilken makt! Är han i maktposition i förhållande till er? Chef? Jag vet dock kvinnor som kan göra precis detsamma…har liksom varit med om det! Om du nu gör saken bättre ):

  • mamma permalink
   19 augusti 2010 5:55

   Det blev fel….”om det nu gör saken bättre” skulle det stå!

   • Cissy permalink*
    19 augusti 2010 21:11

    Producent. Och könet spelar egentligen ingen roll, det är härskarteknikerna som gör mig arg. Sen handlar det ju egentligen inte om makt utan om missbruk av makt.

 2. Helena permalink
  19 augusti 2010 10:57

  jag kokar lite inuti åt er…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: