Skip to content

Säg nej

17 december 2010

Mitt största tips till dig som vill lyckas, till dig som vill slå, till dig som vill bli en stjärna på det du gör: Lär dig att säga nej. Tro inte att du måste finnas tillgänglig hela tiden. Tro inte att du inte når ditt mål om du inte jobbar tills du spyr. Ge 100% eller mer när du är på plats men lämna jobbet hemma och ta inte på dig mer än du kan hantera.

Duktighetssyndromet är det värsta som speciellt 80-talisterna dras med. Och det för vår generation mot en säker undergång. För det är inte ok att 25-åringar gråter sig till sömns av utbrändhet. Det är inte ok när chefen måste köra sin 22-åriga anställda till akuten på grund av magkatarr. Det är inte ok att en 28-åring måste jobba 80% för att den inte pallar en heltid efter månader av alldeles för högt arbetstryck.

Tyvärr finns det bara en som kan göra något åt detta och det är du själv. För din chef kommer att lita på att du har tiden, kraften och energin när du säger ja. Och ingen kommer att tacka dig för att du jobbar dig till fysisk och psykisk ohälsa.

Jag säger inte att du ska lata dig på jobbet. Jag säger inte att du ska ge upp din dröm. Jag säger att du mitt i jakten på drömmen ska stanna upp då och då och lyssna på dig själv och din kropp. Och inte bara gasa, gasa, gasa. Totalt förblindad.

Lär dig säga nej. När du innerst inne känner att det faktiskt behövs.

Annonser
4 kommentarer leave one →
  1. lillsis permalink
    19 december 2010 10:27

    jag vet flera stycken som skulle behöva ha det här inlägget på kylskåpet.

  2. Helena permalink
    31 december 2010 0:26

    prestationsprinsessa-syndromet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: