Skip to content

Husmanscravings

01 februari 2011

Ibland älskar jag mig och mina cravings extra mycket. Som idag när jag fick ett ryck på väg hem från jobbet och tänkte att kokt torsk med äggsås vore toppenfint. Så det fick det bli eftersom det är superenkelt att göra dessutom. Du bara löser upp en fiskbuljongtärning i lite vatten i en kastrull, häller på valfri grädde och kryddar med lite salt, peppar och dragon. Och så låter du det hela sjuda lika länge som potatisen kokar. Det är tricket. När sås får lång tid på sig att götta till sig blir den extra god.

Äggen har du kokat innan så att de är sådär lagom hårdkokta och dem hackar du i små bitar som du sedan häller i såsen precis innan du ska äta. Och torsken, ja den köper du självklart inte den billigaste sorten av utan den ekologiska och ordentligt märkta och sen kokar du den i lättsaltat vatten.

Och så äter du. Fast helst inte lika fort som jag gjorde idag. Men vad gör man inte när det är gott? Det bästa är att imorgon blir det torsk i matlådan också. Finfint.

2 kommentarer leave one →
  1. Ulf permalink
    02 februari 2011 8:56

    Mmm, gott!

    • Cissy permalink*
      02 februari 2011 21:41

      Ja visst är det?! Fast just äggsås får inte du så ofta va?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: