Skip to content

Anton Hysén skriver fotbollshistoria

09 mars 2011

Idag är en stor dag för den svenska idrottsrörelsen. En historisk dag för svensk herrfotboll. Anton Hysén kommer ut som homosexuell i det nya numret av Offside. Det är första gången det här händer. Ingen fotbollsspelare på landslags- och elitnivå har någonsin, aldrig någonsin, kommit ut i Sverige. Om vi ser till herrarna då ska förtydligas. För öppet homosexuella finns det, bland damerna. Något som Simon Bank missade idag när han skrev en i övrigt fantastisk text om det hela.

Men, det här är stort. Galet stort. För det gömmer sig många tysta bögar i den heterosexuella miljö som herrfotbollen är. Och nu har alla dessa bögar en förebild. Det är strongt att ta beslutet att vara den förebilden och jag förväntar mig att Anton blir behandlad med lika mycket respekt och beundran som tidigare.

Sedan längtar jag självklart till den dagen då det här med att komma ut inte ses som något speciellt överhuvudtaget. Eller att det inte behövs alls för den delen. Anton Hyséns val att berätta är ett gigantiskt steg i den riktningen.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: