Hoppa till innehåll

Derby på Råsunda

04 april 2011

Ikväll var jag på derby på Råsunda. Djurgården mötte AIK i den herrallsvenska premiären och eftersom jag lovat mig själv att gå på ordentligt med fotboll i år så var jag självklart där. Det trista var bara att matchen var störttråkig. Det var 90 minuter av felpassningar och inte en enda ordentlig målchans.

Precis innan matchen tuppade klackarna sig mot varandra med mängder av bengaliska eldar och smällare så att  hela Råsunda fylldes av rök. Matchen sköts fram i några minuter och stoppades också ett gäng gånger senare under kvällen. Att vuxna människor kan tycka att det är coolt att elda grejer är ju förunderligt alltså.

Men, det var häftigt att stå på ett stundtals skakande Råsunda när hela Djurgårdsklacken hoppade under oss och det var härligt att se att allsvensk herrfotboll kan dra närmare 29 000 åskådare. Synd bara att lagen inte utnyttjade det ypperliga tillfället att locka fler hängivna besökare till resten av säsongen.

På läktaren var det däremot en ordentlig match som AIK vann stort. Fast det kan ju bero på att Djurgårdsklackens ledare mest körde på metoden piska istället för morot. Vem tusan orkar sjunga hejarramsor när någon talar om för en att man suger hela tiden?

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: