Hoppa till innehåll

”Han måste vara bög, han blir ju aldrig kär”

26 juni 2011

Jag vet inte hur många gånger jag hört folk resonera att någon i deras bekantskapskrets måste vara homosexuell. Ofta handlar det om män som är ständiga singlar och som aldrig verkar träffa rätt. Då är lösningen på problemet att de är bögar som bara inte har insett det än. Och visst kan det vara så, att folk går runt och omedvetet eller medvetet förnekar sin sexualitet men jag tror ändå att i de allra flesta fall (när det inte är självvalt av olika anledningar) handlar om en enorm rädsla för att bli kär.

För att bli kär är något av det mest utelämnande du kan göra. Du river alla murar, öppnar alla dörrar och blottar dig själv och hela ditt hjärta för någon. Du säger Välkommen, kom in och klampa här i mitt innersta där allting är sårbart och mjukt och där saker står staplade på rangliga hyllor. Och du gör det med vetskapen om att allting, precis allting kan rasa och gå åt helvete när som helst.

Och då är det inte så konstigt att många inte vågar. Att många inte river muren och öppnar dörren utan istället bara gläntar på ett fönster då och då. För det är förjävla läskigt att bli kär. Skrämmande som tusan. Men också obeskrivligt underbart. Och för att uppleva det måste man våga. Tids nog gör nog också din eviga singelvän det och om det sedan är i en av samma kön den blir kär i spelar ju verkligen ingen roll.

2 kommentarer leave one →
  1. Anna permalink
    27 juni 2011 13:40

    Du är allt bra klok du!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: