Hoppa till innehåll

Det handlar om barn

29 augusti 2013

Det handlar om barn. Om barn som farit illa. Om barn som rycks upp och splittras. Barn.

Jag ifrågasätter inte Skolinspektionens beslut. Jag litar på att de har sett till alla fakta och tagit det beslut de anser rätt. Och våld är aldrig, aldrig någonsin okej.

Det jag ifrågasätter är det raljerande, det hat, det översitteri som har kokat på nätet de senaste dagarna. Hur folk som hävdar att de är emot mobbning själva mobbar ohämmat. Öppet på nätet. För när man slår underifrån är visst alla medel tillåtna. Och överklassen, ja de får bara vad de förtjänar.

Det handlar om barn.

Tänk dig in i sitsen. Dina barn har precis börjat skolan för hösten. En skola du tycker är det allra bästa valet för dina barn. Skolan som du tror kommer att ge dem de allra bästa möjligheterna för ett riktigt bra liv. Kanske har skolan en viss pedagogik du tilltalas av. Kanske har skolan ett tydligt genusperspektiv. Kanske delar du skolans värderingar.

Men så tas plötsligt beslutet att skolan måste stängas. Det sker i princip över en natt och trots tecknen hade du inte riktigt insett att stängningen faktiskt kunde bli verklighet. Dina barn rycks bort från sina kompisar. Bort från det liv och den verklighet de känner till. De rycks bort från sina lärare. Bort från tryggheten. För just dina barn var trygga. Dina barn växte där på den där skolan du valt åt dem. Du såg dem utvecklas till stolta, självsäkra individer som såg ljust på framtiden. Men nu är allt det borta. Nu måste de börja om. Hitta nya vänner, lära känna helt nya lärare, lära sig helt nya rutiner. De måste hitta en ny trygghet.

Sätt dig i den sitsen. Ta dig en funderare över det här med människors lika värde och hur den människosynen inte kan appliceras lite bara när man vill. Och sluta med ditt raljerande, ditt hat, ditt översitteri.

Det handlar om barn.

2 kommentarer leave one →
 1. basizmen permalink
  30 augusti 2013 0:10

  Mycket att säga om detta men jag tar och pratar genom en satiriker istället….

  Även om man försöker ta detta i åtanke är det svårt att hindra den känslan, när ja…

  • Cissy permalink*
   30 augusti 2013 5:52

   Som sagt, de är barn. De som uttalar sig är tonåringar, en tid då många ser världen i svart och vitt. Överdrivet språk är mao inte förvånande. Det är en förklaring, inte ett försvar av ordvalen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: